O nama

Što je Žargonaut?

 
Žargonaut je rječnik hrvatskog urbanog i stručnog žargona. Urbani žargon (sleng) govor je usko povezane manje jezične skupine koji služi razlikovanju od drugih skupina. Stručni žargon su riječi koje služe lakšoj i bržoj komunikaciji unutar jedne struke.

Pokretači projekta Žargonaut jezičari su i iskusni prevoditelji koji su uvidjeli potrebu za rječnikom hrvatskog žargona u svakodnevnom radu. Za razliku od sličnih rječnika u svijetu, Žargonaut se pokušava približiti leksikografskim standardima time što objavljuje riječi po provjeri i intervenira u njihov opis.

Administratori ne uređuju definicije i primjere, jer smatraju da su oni odraz živog jezika i stvarne jezične situacije, ali si uzimaju slobodu da uređuju rubrike koje služe lingvističkom opisu pojedine jedinice. Administratori zadržavaju pravo da ne objavljuju riječi koje ne ulaze u opseg Žargonauta, koje vrijeđaju ili su zlonamjerne.

Žargonaut želi obuhvatiti što veći broj hrvatskih gradova i što veći broj struka, pa se veseli svakom novom korisniku i njegovim unosima.
Zrno po zrno – pogača, riječ po riječ – rječnik.

 

Kontakt: admin@zargonaut.com

Budući da je Žargonaut zajednički pothvat svih nas koji ga stvaramo, slobodno nam se obratite na gore navedeni mejl ako vas nešto muči, ako vas program zeza ili ako imate poteškoća s upotrebom stranice. Hvala!