Što je Žargonaut?

Žargonaut je rječnik hrvatskog urbanog i stručnog žargona. Urbani žargon (sleng) govor je usko povezane manje jezične skupine koji služi razlikovanju od drugih skupina. Stručni žargon su riječi koje služe lakšoj i bržoj komunikaciji unutar jedne struke.

Pokretači projekta Žargonaut jezičari su i iskusni prevoditelji koji su uvidjeli potrebu za rječnikom hrvatskog žargona u svakodnevnom radu. Za razliku od sličnih rječnika u svijetu, Žargonaut se pokušava približiti leksikografskim standardima time što objavljuje riječi po provjeri i intervenira u njihov opis.

Administratori ne uređuju definicije i primjere jer smatraju da su oni odraz živog jezika i stvarne jezične situacije, ali uzimaju si slobodu da uređuju rubrike koje služe lingvističkom opisu pojedine jedinice. Administratori zadržavaju pravo da ne objavljuju riječi koje ne ulaze u opseg Žargonauta.

Žargonaut želi obuhvatiti što veći broj hrvatskih gradova i što veći broj struka pa je svaki novi korisnik i svaki novi unos dobrodošao. Zrno po zrno – pogača, riječ po riječ – rječnik.

Kontakt:admin@zargonaut.com

Budući da je Žargonaut zajednički pothvat svih nas koji ga stvaramo, slobodno nam se obratite na gore navedeni mejl ako vas nešto muči, ako vas program zeza ili ako imate poteškoća s upotrebom stranice. Hvala!

Vijesti iz Žargozemske

Nasumičnica

zaštekati

Lipanj 12, 2011

ob. o strojevima i mehanizmima: zapeti u radu, kad se ne da pomaknuti ni lijevo ni desno

Zaštekal mi je kompjutor, ne znam kaj mu je.

Oznake


Najviše objava